La Biblioteca

La Biblioteca Pública d’Avinyó és un servei públic municipal d’accés a la cultura gratuït i obert a tothom. La biblioteca fou inaugurada l’any 1978 i està situada a l’edifici de l’antiga escola del poble.

Es tracta d’un ens local que depèn de l’Ajuntament d’Avinyó, però està gestionat en conveni amb la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Biblioteques Municipals

Missió005

La missió de la biblioteca d’Avinyó és garantir l’accés a la informació, la formació i el lleure, fomentar la lectura i promoure activitats per al desenvolupament cultural dels habitants del municipi l’Avinyó.

Fons

La biblioteca d’Avinyó disposa d’un fons de 14.339 llibres, 2.792 documents audiovisuals, 24 títols de revistes i 6 diaris. A més a més, disposa d’un fons de Col·lecció Local que inclou materials relacionats amb el municipi d’Avinyó.

El fons de Col·lecció local inclou una gran diversitat de materials com poden ser revistes locals, cartells d’activitats realitzades al poble, llibres sobre Avinyó, reculls de premsa o documents sobre la vinya i la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Història

L’any 2018 se celebrà el 40è aniversari de la creació l’any 1978 de la Biblioteca Popular d’Avinyó, sota l’empara de la Diputació de Barcelona, aprofitant les instal·lacions, que feia un temps havien quedat buides, de l’escola pública.

L’intent, però, d’aconseguir una biblioteca per al poble s’ha de buscar uns anys enrere. El 19 de setembre de 1969 s’inaugura una primera biblioteca popular fruit de la col·laboració de la Caixa d’Estalvis de Manresa, l’Ajuntament, Biblioteques Populars de Barcelona i de diferents particulars. Va obrir portes en un petit local de la plaça Major, va ser la primera llavor del servei de biblioteca pel poble: un grup de voluntaris, amb un fons de documents donat per Diputació, alguna llibreria i diversos particulars van gestionar el primer servei de préstec. Comptava amb 225 llibres i un gruix de diaris i revistes, un fons que es deixava en préstec durant 15 dies als seus usuaris.

Quan l’Escola nacional es va traslladar al l’actual Escola Barnola, l’espai va quedar sense utilitat i es va traslladar el fons de la biblioteca a l’actual edifici. Al llarg de l’any 1977 i 1978 es va treballar per adequar l’antiga escola a la nova Biblioteca Popular que va inaugurar oficialment el 2 de juliol de 1978.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s