Primavera d’activitats

Sant Jordi. Ja és el tercer any que s’organitzen lectures i recitals a la plaça major per Sant Jordi. Aquest any hi ha participat alumnes de l’Escola Barnola, membres del club de lectura, estudiants d’àrab, lectors de la Residència Relat i els participants del taller d’escriptura creativa de la biblioteca. També es va organitzar el 2n concurs de contes i relats breus Sant Jordi. Es van presentar 30 contes en la categoria infantil, 5 en la categoria juvenil i 9 contes en la categoria adult. Els premiats van ser:

Infantil. Premi:  Carla Clotet Garrigó. Accèssit:  Isabel Nicole Alvarado Pizarro.

Juvenil. Premi: Marta Illa Vera

Adult. Premi: Francesc Xavier Muñoz Áviles

 

Club de lectura. Trobada amb l’autora Assumpta Montellà per parlar del seu llibre El silenci dels telers. El dilluns de la Setmana de la Gent Gran, a la biblioteca va venir l’historiadora Assumpta Montellà. Els membres del Club de lectura havíem llegit el llibre El silenci dels telers. Aquest llibre dóna veu a les dones i nenes que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils de Catalunya. Des de l’inici de la indústria catalana fins als nostres dies, passant per la Guerra Civil i la repressió de la postguerra, els seus testimonis expressen una manera de viure marcada per un ofici ple de condicions precàries. Les treballadores de les fàbriques en són les protagonistes principals, però també hi tenen cabuda les dones dels amos, les criades…

A la biblioteca es va reunir un bon grup de persones, gairebé tot dones, disposades a recordar els temps en què havien treballat a la fàbrica. Va ser un trobada molt emotiva, senzilla i plena d’anècdotes, acompanyada d’una autora que va arribar al record de les treballadores tèxtils.

 

 

Laboratori de lectura. El dijous 27 d’abril els alumnes de 3r de l’Escola Barnola van venir a la biblioteca a fer el primer laboratori de lectura “viatgers al tren”. Després de conèixer diferents autors clàssics i moderns de literatura infantil, van descobrir com eren els diferents protagonistes de cada llibre que havien escollit. Van construir un vagó per al seu personatge i el van decorar segons les característiques del conte. Una vegada construïts, vam muntar un tren ple de contes i personatges infantils.

Els laboratoris de lectura són un tipus d’activitat  que convida a experimentar al voltant de la lectura, amb l’objectiu de promoure la lectura, fomentar la biblioteca com a espai de descoberta, lectura i creació i acostar autors i obres especials de la literatura infantil als infants. Aquest laboratori ha estat una primera experiència per treballar amb l’escola Barnola el nou projecte d’Escola nova.

 

A l’estiu…. arriben els Clubs de lectura infantil i juvenil. A partir del dijous 6 de juliol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s