Recomanació a la Biblioteca Virtual

L’Evolució de la Calpurnia Tate. Kelly, Jacqueline

evolucio-de-calpurnia-tateL’evolució de la Calpurnia Tate és una novel·la juvenil publicada en català el 2010 per La Galera. Es tracta de la primera novel·la de l’autora Jacqueline Kelly.

Calpurnia Tate narra la seva història de maduració i creixement en primera persona. Viu amb els seus pares, els seus germans i el seu avi al Texas de final el segle XIX i és la única noia entre set germans. És una persona inquieta, molt observadora i apassionada per la natura. Aquestes qualitats l’apropen a l’avi que serà l’encarregat d’introduir-la al mètode científic i a les teories de Darwin, i d’aquesta manera li obrirà noves perspectives de futur gens habituals per a una noia del seu temps i la seva societat.

Es tracta d’una obra consistent i molt ben construïda. La història, molt intimista i emotiva, resulta convincent i evoluciona de manera natural. La profunditat dels personatges i la construcció de la relació d’intimitat i complicitat que va naixent i enfortint-se entre l’avi i la néta són els seus principals punts forts.

En conclusió, una novel•la d’allò més recomanable i molt agradable de llegir. Molt interessant, també, per als lectors i lectores adults.

Més informació:

L’Evolució de la Calpurnia Tate. Kelly, Jacqueline. Barcelona : La Galera, 2012

Ressenya: Gemma Serra  Consulta la notícia a la Biblioteca Virtual

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s