Lletres i vins 2015

Per tercer any consecutiu, la Biblioteca d’Avinyó ha organitzat diferents activitats per apropar la lectura i el vi dins el Projecte Biblioteques amb DO del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. La finalitat és establir relació entre la biblioteca i el seu territori; i la vinya i el vi són part del patrimoni d’Avinyó.
Aquesta edició 2015, s’ha realitzat una activitat que ha estat molt ben acollida pels lectors de la biblioteca, ja que s’ha dut a terme un taller de fotografia que va portar un grup d’aficionats a la fotografia a un diumenge de fred a fer fotos a la vinya, guiats per en Josep M. Capellas, Abel Comas i Ramon Serra.

DSC_7711           DSC_7714

Després, el taller d’escriptura, va treballar aquestes fotos posant un text o versos a cada una d’elles, ja sigui textos propis o poesies de Vinyoli, Rovira i Virgili,… s’ha fusionat els dos tallers per crear l’Exposició Mirada a la vinya, que s’ha pogut visitar a la biblioteca durant tot el mes de febrer i març.

Horitz-OK-6
Una altre de les activitats a destacar ha estat el Tast de vins que divendres 30 de gener va oferir Celler Abadal a la biblioteca, maridat amb música de corrandes.
La sortida d’aquest any ha estat la visita a un celler particular d’Avinyó: la Masia Les Acàcies, on Mario Monrós ens va explicar amb molta passió com es va iniciar al món del vi des de la plantació del primer cep fins a la collita i presentació del vi. També vam poder tastar el vi que elabora a la seva vinya.

VisitaLesAcacies 005

 VisitaLesAcacies 009   VisitaLesAcacies 015  VisitaLesAcacies 022
Per als petits lectors, s’ha organitzat l’hora del conte sobre el llibre El Raïm inquiet, amb un taller d’il.lustració i un tast de most per tots els nens i nenes.

              raim 003           raim 010

La part més literària ha anat a càrrec de l’autor de Marges: Roger Vilà Padró, que ens acompanyà al club de lectura. Trobem una crònica seva sobre la trobada a la web de l’Institució de les Lletres Catalanes, Lletres en viu. http://www.lletrescatalanes.cat/ca/etiquetes/item/759-lletres-en-viu-roger-vila-a-avinyo

ClubLectura 004
Per a l’ocasió, la biblioteca ha ofert als seus lectors el vi Abadal Picapoll 2013, que va acompanyar tots els actes.

Gener 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s