Avinyó Informa l Núm.16 l Juliol 2014

Activitats a la biblioteca

Hora del conte. Aquesta vegada han vingut a explicar contes a la biblioteca la Clara Gavaldà: Amore amore; l’Anna Selga: la Caputxeta vermella, la Roser Rojas: contes d’Andersen en el Dia Internacional del llibre infantil, i la Tieta Lourdes: divertida i riallera.

Setmana de l’Igualtat, la biblioteca va organitzar dues activitats:
Club de lectura: La dona que fugia de la boira d’Albert Llimós. Ens van acompanyar la Conxita Parcerisas de Memòria i Història de Manresa i la Lluïsa Font del Centre d’Estudis del Bages. Tertúlia sobre les dones a la Guerra Cívil. En el marc històric de l’entrada de les tropes franquistes, es va comentà el paper de la dona en la guerra, dones de la zona que van ser protagonistas, i l’entrada dels nacionals a Avinyó.
Hora del conte : Nadons! La Maleta dels Bebès amb Gisela Llimona, per a nens i nenes de 0 a 3anys.

Dia de la poesia. Es va fer Lectura en Veu Alta de poemes de Joana Raspall. També es va llegir un poema de la Montserrat Abelló en quatre idiomes:
Montserrat Herms va llegir la poesia en català;

Yeraimy, originària de la República Dominicana, en castellà;

Evgeniya, originària de Rússia, en rus;

i la Chaimae, amb el seu pare, orinigàris del Marroc, en àrab.

Sant Jordi.Club de Lectura sobre el llibre Escrits d’Avinyó d’Atilà Herms. Va participar a la tertúlia el seu fill Josep Herms, qui va aportar amb primera persona les vivències del doctor Tilano i la forma en què es va anar recopilant els escrits.
Visita de la classe de P-5 de l’Escola Barnola.

Book Club. El grup de participants al Book Club han finalitzat aquest curs amb la lectura i comentari de quatre llibres en anglès.
1714/2014;Cicle de conferències. La segona conferència organitzada des de la biblioteca va ser La Guerra dels Matiners i el Combat d’Avinyó. L’historiador Josep Alert va fer una introducció sobre les Tres Guerres Carlines, i el seu context històric i social. La Segona Guerra Carlina, coneguda amb el nom de la Guerra dels Matiners es va produir durant els anys 1846-1849. En la segona part de la conferència, es va centrar en el Combat d’Avinyó (16 de novembre de 1848) i en la figura del protagonista: Rafel Tristany, on es van donar a conèixer dades de la seva vida i posterior mort. Josep Alert també va explicar al públic les notícies publicades a la premsa local i estrangera sobre aquest fet.
Setmana de la Gent Gran. Presentació del llibre Cançons, auques i badalls de Joan Vilamala. A la biblioteca hem tingut exposades 12 auques d’aquest autor.
Bloc de la biblioteca. Si voleu anar seguint les notícies i activitats, es pot fer a través del bloc wordpress.biblioavinyo.com o facebook.com/biblioteca.davinyo

              revista            revista2 001

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s