LA GUERRA DELS MATINERS I EL COMBAT D’AVINYÓ

                                                           Imatge

L’historiador Josep Alert va fer una introducció sobre les Tres Guerres Carlines, i el seu context històric i social. La Segona Guerra Carlina, coneguda amb el nom de la Guerra dels Matiners es va produir durant els anys 1846-1849, i es conegué amb aquest nom degut a què els enfrontaments entre les dues parts es desenvolupaven durant la matinada. El conflicte va ser provocat pels efectes de la crisi econòmica d’aquells anys: puja del preu del blat, tancament d’empreses i per les reformes tributàries del govern que havien perjudicat especialment els pagesos i obrers.

En la segona part de la conferència, es va centrar en el Combat d’Avinyó (16 de novembre de 1848) i en la figura del protagonista: Rafel Tristany, on es van donar a conèixer dades de la seva vida i posterior mort. Josep Alert també va explicar al públic les notícies publicades a la premsa local i estrangera sobre aquest fet. Al final, el torn de preguntes va allargar la conferència una hora més degut a l’interès del públic.

Conferència organitzada el dissabte 26 d’abril per la Biblioteca d’Avinyó dins el Cicle de Conferències per commemorar el Tricentenari del 1714 (Avinyó 1714/2014; Cicle de Conferències).

ImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s