Avinyó 1714/2014, Cicle de Conferències

Propera conferència:

La Guerra dels Matiners i el Combat d’Avinyó. A càrrec de Josep Alert.

Explicació de les raons econòmiques i socials que van donar lloc a la revolta dels Matiners a la Catalunya de mitjans del segle XIX i narració dels fets ocorreguts a Avinyó el 16 de novembre de 1848.

 

Dissabte 26 d’abril de 2014, a les 19.30h al Local Catalunya.

 

 

Gener. Conferència:

Viure del vi: una història de la vinya al Bages i a Avinyó.

A mà de l’historiador Llorenç Ferrer, vam poder conèixer una part de la història del nostre poble. La conferència va fer referència al món de la vinya: les primeres notícies sImatgeobre la producció d’aiguardents i de vi, els rabassaires, el naixament dels cellers i les tines a les cases del poble, les tines al mig de les vinyes a causa de la llunyania, el patrimoni de les barraques de pedra seca…

La història de la vinya al Bages remunta al segle X, documentada a partir del monestir de Sant Benet de Bages, i es remunta fins al segle XIX. Una vegada arribada la fil.loxera, l’activitat vinícola es va aturar i va caure en una greu crisi, fins a tornar-se a recuperar a finals del segle XX.

Al final de la conferència es va fer palès l’interès per part del públic per conèixer més dades sobre el poble d’Avinyó relacionades amb la vinya. Es va comentar que a Avinyó és on acaba el Pa i comença el Vi. Aquesta dita es va relacionar amb el fet geogràfic que més amunt d’Avinyó ja no hi ha vinya, sinó que es cultiva cereal i és a partir d’Avinyó que el territori acull la vinya.

Imatge

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s